Verzenden & Retourneren

Verzenden & Retourneren header

Heb je vragen over het ontvangen of retourneren van je bestelling?

Hieronder vind je enkele veel voorkomende vragen over verzendmogelijkheden, het volgen van je bestelling en eventuele bijkomende kosten. Indien je nog andere vragen hebt of gewoon meer uitleg wenst, helpen we je natuurlijk ook graag verder.


De prijzen die je op onze webshop ziet, zijn steeds inclusief BTW. De levering van artikelen van Enyabe.com is gratis vanaf een bestelling van € 20,00. Bij een bedrag van minder dan € 20,00 wordt een extra verzendkost aangerekend van € 4,95.

Van zodra we jouw betaling goed ontvangen hebben, start onze verzendprocedure. Indien je jouw bestelling geplaatst en betaald hebt op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag voor 15u, ontvang je de bestelling al de volgende werkdag.

Plaats je een bestelling op vrijdag na 15u, zaterdag of zondag, wordt je pakket ten vroegste op dinsdag geleverd. We vragen je dan om rekening te houden met 1 à 2 dagen levertijd.

Tabel levertijden

Als je kiest voor een levering bij een Pickup Parcelshop in je buurt, kan je het pakketje daar zaterdag ophalen indien je jouw bestelling hebt geplaatst op vrijdag voor 15u. Zaterdaglevering aan huis is voorlopig nog niet mogelijk. Deze pakketjes mogen echter niet langer zijn dan 1 meter of zwaarder dan 20 kg.

Thuis

Heb je liefst een levering aan huis? Kies dan DPD Home Delivery als aflevermethode. Vul daarna gewoon het gewenste afleveradres in.

DPD Parcelshop

Met een levering in een Pickup parcelshop kies je voor de zekerheid om je pakket te kunnen ophalen wanneer het jou uitkomt dankzij de flexibele openingstijden. Alle Pickup parcelshops zijn minstens van dinsdag tot zaterdag geopend. Met 1.500 Pickup parcelshops in de Benelux, zijn we altijd in de buurt. Ontdek je dichtstbijzijnde Pickup parcelshop.

Bestellingen worden enkel in België en Nederland bezorgd.

Je pakketje wordt dan een Pickup parcelshop in je buurt gebracht. Op deze manier heb je je pakket zo snel mogelijk in je bezit en bepaal je zelf wanneer je het gaat ophalen. De DPD chauffeur laat een mededeling in je brievenbus achter met vermelding van het adres van de Pickup parcelshop en het tijdstip vanaf wanneer je het pakket kan ophalen. Je krijgt van DPD ook een e-mailbericht wanneer het pakket is aangekomen in de Pickup parcelshop.

Neem je identiteitsbewijs mee wanneer je je pakket gaat afhalen. Je krijgt 7 dagen tijd om het op te halen, daarna wordt het terug naar de afzender gestuurd. Op www.dpd.be kan je de status van je pakket nagaan en vind je meer informatie over de DPD Pickup parcelshops (locaties, openingsuren...).

DPD informeert je altijd op voorhand over de dag van levering van je pakket. Komt die dag niet uit? Geen probleem, tot op 1 uur voor de levering kan je nog wijzigingen uitvoeren! Je kan het moment en het adres van levering laten wijzigen en je pakket

 • afhalen in een Pickup parcelshop in de buurt,
 • laten leveren op een andere dag,
 • laten leveren op een ander adres of
 • laten neerzetten op een veilige locatie.

Op de dag zelf word je per e-mail of sms geïnformeerd over het tijdvak van 1 uur waarin je pakket zal aankomen.

Met Predict van DPD kan je precies opvolgen wanneer je bestelling wordt geleverd. Deze innovatieve service bericht jou over de levering, tot op 1 uur nauwkeurig. Je wordt vooraf op de hoogte gebracht van het aflevermoment via een sms of een e-mail met de afleverdatum. De ochtend van de levering volgt een tweede bericht met het tijdvak van 1 uur waarin de chauffeur zal langskomen. Heb je toch een lastminutewijziging voor de levering? Met de inflight-opties kan je de datum én de plaats van de levering aanpassen, tot 1 uur voor het moment van levering.

Op www.dpd.be kan je de status van je pakket nagaan. Het enige wat je nodig hebt is het 14-cijferig pakketnummer.

Is er iets mis met jouw bestelde product? Stuur ons een e-mail via info@enyabe.com met jouw bemerkingen en eventueel een foto van dit product. We kunnen het probleem misschien wel gewoon oplossen door bijvoorbeeld een nieuw onderdeel te versturen. Hierdoor hoef je niet meteen de bestelling terug te sturen

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een door jouw aangewezen derde die niet de vervoerder is, de laatste zending of het laatste onderdeel fysiek in bezit krijgt. Je kan hiervoor gebruik maken van het onderstaande modelformulier, maar bent hiertoe niet verplicht.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen van uw beslissing de overeenkomst te herroepen. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om jouw mededeling betreffende de uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Modelformulier voor herroeping

Dit formulier alleen invullen en terugzenden als je de overeenkomst wilt herroepen.

 • Aan Enyabe.com, Voortstraat 12- 2490 Balen, België / info@enyabe.com:
 • Ik/Wij (*) deel/delen (*) u hierbij mede dat ik/wij (*) onze overeenkomst betreffende de verkoop van de volgende goederen/levering van de volgende dienst (*) herroep/herroepen (*)
 • Besteld op (*)/Ontvangen op (*)
 • Naam/Namen consument(en)
 • Adres consument(en)
 • Handtekening van consument(en) (alleen wanneer dit formulier op papier wordt ingediend)
 • Datum

(*) Doorhalen wat niet van toepassing is.

Wanneer je ons op de hoogte op heb gebracht dat je jouw bestelling wilt retourneren, bezorgen wij jou een DPD retourlabel. Dit label moet je dan op het pakket plakken en dat kan je het via een DPD Pickup parcelshop laten terug bezorgen. Laat de Pickup parcelshop een stempel en handtekening plaatsen en bewaar dit als verzendbewijs.

Je moet de goederen direct, of in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt meegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat deze termijn van 14 dagen is verstreken.

Je kan je bestelling gratis retourneren. Gaat het om je volledige bestelling, dan storten we het volledige bedrag terug, behalve de eventuele verzendkosten die je betaalde voor een thuislevering onder € 20,00. Wil je een of meer artikelen van je bestelling houden, dan storten we de betaalde kostprijs van de geretourneerde artikelen terug, behalve de eventuele verzendkosten die je betaalde voor een thuislevering onder € 20,00. Heb je een artikel besteld tegen een bepaalde korting? Dan krijg je natuurlijk alleen het bedrag terug dat je betaald hebt.

Let er op dat retourzendingen alleen geaccepteerd kunnen worden als deze ongebruikt en onbeschadigd zijn. Indien mogelijk moet het artikel in de originele verpakking geretourneerd worden. Retourzendingen dienen vanzelfsprekend als nieuw verkocht te kunnen worden. Test de aankoop daarom thuis zoals je dat in een winkel zou doen. Artikelen die gemonteerd zijn geweest en/of buiten gebruikt zijn, kunnen niet meer geretourneerd worden. Retourzendingen worden gecontroleerd voordat deze geaccepteerd worden.

Hieronder lees je enkele tips over hoe je een aankoop kunt uitproberen waarna je het zonder problemen kunt ruilen of retourneren.

Je mag de aankoop wel:

 • Voorzichtig uit de verpakking halen (bewaar de verpakking)
 • Binnenshuis testen zonder gebruikssporen na te laten

Je mag de aankoop niet:

 • Buitenshuis testen
 • Monteren d.m.v. schroeven of lijmen

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment gedaan hebt, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van een keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) meteen terug. In ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee de oorspronkelijke transactie werd verricht, tenzij je hierover uitdrukkelijk anders hebt ingestemd.

In ieder geval zullen voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Kan je niet vinden wat je zoekt?

Neem contact op   of   Keer terug naar de klantenservice