Retourneren

Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?

Ben je niet tevreden met je bestelde product? Je kan je bestelling eenvoudig en gratis retourneren via de rode knop hierboven. Houd het trackingnummer van je bestelling bij de hand. Na het volgen van alle stappen kan je hier het retourlabel printen en je pakket gratis binnenbrengen bij het dichtstbijzijnde postpunt van de bezorgdienst. Laat het postpunt een stempel en handtekening op het afleverbewijs plaatsen en bewaar dit als verzendbewijs.

Gebruik enkel ons retourlabel. Als je je pakket op eigen initiatief terugstuurt, zonder onze retourprocedure te volgen, betaal je zelf de retourkosten.

Heb je een incompleet, beschadigd, defect of verkeerd artikel ontvangen, contacteer dan onze klantendienst voor je een artikel retour stuurt. Zij zullen een oplossing zoeken, misschien moet je het pakket zelfs niet terugsturen.

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen de overeenkomst te herroepen, zonder opgave van reden. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een door jouw aangewezen derde die niet de vervoerder is, de laatste zending of het laatste onderdeel fysiek in bezit krijgt. Je mag ons altijd informeren over de reden van je retour, zo kunnen wij onze service verbeteren.

Hoe lang kan ik mijn bestelling retourneren?

Wij kunnen een retour aannemen als deze binnen de 14 dagen na ontvangst van de bestelling is aangevraagd. Eenmaal de retour is aangemeld, moet je de goederen direct, of in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je de retour aanvraagt, aan ons terugzenden of overhandigen. 

Het artikel moet in de originele verpakking geretourneerd worden, zonder gebruikssporen. Let hier dus op bij het uittesten van het product. Retourzendingen worden gecontroleerd voordat deze geaccepteerd worden.

Moet ik betalen voor mijn retourzending?

Een retourzending is gratis voor iedere klant. Je kan je hele bestelling of een deel ervan retour sturen. Wanneer je een artikel aanmeldt voor retour, kan je een retourlabel downloaden en afdrukken. Hiermee kan je je pakket inleveren in een postpunt van onze bezorgdienst en wordt het gratis naar ons magazijn verzonden. Als je het product op eigen initiatief via de bezorger terugstuurt, betaal je de retourkosten zelf. We raden je daarom aan onze retourprocedure te volgen. Zo kan je je bestelling snel, eenvoudig en gratis terugsturen.

Wanneer wordt mijn retourzending geaccepteerd?

Indien mogelijk moet het artikel in de originele verpakking geretourneerd worden. Retourzendingen dienen vanzelfsprekend als nieuw verkocht te kunnen worden. Test de aankoop daarom thuis zoals je dat in een winkel zou doen. Voor producten die dusdanig beschadigd zijn of gebruikssporen bevatten die verder gaan dan die nodig zijn om de werking, kenmerken of aard van het product vast te stellen, ben je aansprakelijk. Hiervoor behouden wij ons het recht om kosten in rekening te brengen. Retourzendingen worden gecontroleerd voordat deze geaccepteerd worden.

Uitgezonderd van het herroepingsrecht is een consumentenkoop die zit op de levering van:
- Volgens specificaties van de consument vervaardigde producten, die niet geprefabriceerd zijn en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument, of die duidelijk voor een specifiek persoon bestemd zijn.
- Producten die snel bederven of die een beperkte houdbaarheid hebben.
- Producten die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken.
- Producten die na levering door hun aard onherroepelijk zijn vermengd met andere zaken.
- Audio - en video-opnamen en computerprogrammatuur waarvan de verzegeling na levering is verbroken.
- Kranten, tijdschriften of magazines, met uitzondering van een overeenkomst voor de geregelde levering van dergelijke publicaties (een abonnement).

Wanneer krijg ik mijn geretourneerde bestelling terugbetaald?

Zodra we je geretourneerde artikel goed ontvangen hebben in ons magazijn, kunnen we je retour verwerken. Wij kijken je artikel na en als het in orde is, wordt het aankoopbedrag integraal terugbetaald. Indien je de hele bestelling retour stuurt, betalen we het volledige aankoopbedrag terug. Wanneer je meerdere artikelen besteld had, maar slechts een deel retour stuurt, betalen we het aankoopbedrag van de geretourneerde artikelen terug. Heb je een artikel besteld tegen een bepaalde korting, dan krijg je het bedrag terug dat je betaald hebt. Eventuele verzendkosten worden niet vergoed.

De terugbetaling gebeurt met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de betaling hebt verricht op onze webshop, tenzij je uitdrukkelijk anders hebt gevraagd. Voor een terugbetaling worden geen extra kosten in rekening gebracht. Je mag een 14-tal dagen tellen tussen het aanvragen van de retour en het uitvoeren van de terugbetaling.